torsdag den 29. november 2012

Kære julemand..


1 - AJ bordlampe // 2 - Bin Bin skraldespand // 3 - Maria Black ørestik // 4 - Royal Cph Flora stel // 5 - Ilse Crawford/Georg Jensen lysestage // 6 - Linien kubus lysestage // 7- Danese Formosa kalender // 8 - Kartell magasinholder // 9 - Donna Wilson pude // 10 - Heima lysestage

Det er ved at være tid til at lave ønskelister - her er nogle af mine ønsker til jul - tro det eller ej, men jeg har flere gemt i ærmet :o)
Der er måske lige rigeligt af lysestager repræsenteret, men så er der da lidt at vælge imellem..

På Pinterest har jeg et board hvor alle mine ønsker er samlet - du er velkommen til at kigge forbi hvis du kan bruge endnu mere inspiration :o)

Hvad mon du ønsker dig? Det er altid rart med inspiration til listen..

onsdag den 28. november 2012

Durumboller

Det er ikke tit vi får "hvide" boller herhjemme, men forleden da jeg skulle bage boller til frokostsandwich fik jeg lyst til at bage durumboller

Jeg brugte dog fuldkornsdurummel i stedet for alm. durummel, så lidt grove(re) var de da :o)

Hvis du har lyst til at afprøve dem, kommer opskriften her, de er ret nemme at lave - da det er en koldthævet version har jeg delt opskriften op i dag 1 og dag 2 ;o)

Du skal bruge:
5 dl vand
10 gr øko gær
200 gr (fuldkorns)durummel
400 gr hvedemel
1 spsk olivenolie
2 tsk salt

Sådan gør du:
Dag 1: Kom vand og gær i en stor skål og opløs gæren. Tilsæt mel, olie og salt. Rør dejen sammen med en ske.
Dæk skålen med låg, film eller et fugtigt viskestykke og sæt det i køleskabet natten over

Dag 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rør dejen hurtigt rundt og sæt boller på en bageplade med en ske. De flyder lidt ud så sæt dem ikke for tæt
Bag bollerne i ca. 15-20 min. til de er gyldne

Afkøl på en rist og nyd - de er gode både som morgenboller eller til sandwich - eller til en varm suppe på en kold dag :o)

mandag den 26. november 2012

Den dag jeg opdagede at mine muskler var blevet væk..

Weekenden der gak... alt for hurtigt, men det må jo betyde at den har været god :o)
Fredag aften stod den på take away. Noget af det var mere "spelt-mor" end andet.. høhø

Lørdag stod i flytningens tegn. Jeg fik mærket muskler jeg ikke anede jeg havde og manglen på samme.. I dag går jeg stadig rundt som én der har været ude at ride for første gang..

Men det er SÅ skønt at have møblerne i huset nu, der er dog stadig lang vej endnu før det hele er på plads - der er lige lidt over 100 flyttekasser der skal pakkes ud..

Søndag arbejdede Anders. Os der var heldige at have fri, julehyggede med musik, ler og morgenboller. Elsker at starte dagen langsomt.
Og aftenen blev (selvfølgelig) sluttet af med Forbrydelsen..

Rigtig god, ny uge til Jer alle :o)

fredag den 23. november 2012

Bogtip - Indret med tapeter

denne fine blog så jeg forleden en anbefaling af en god bog om tapeter i indretningen.

Jeg kan godt huske at har set bogen før, men har aldrig haft nærstuderet den.
Da jeg så billederne fra bogen tænkte jeg, at den ville være perfekt til inspiration, for det er ingen hemmelighed at der bliver indrettet med tapeter i det nye hus..

Jeg gik strakt på nettet for at lave lidt research. De fleste steder koster bogen 249-299 kr. men på denne hjemmeside fandt jeg den til 80 kr. og så var jeg altså nødt til at forkæle mig selv lidt (og at den allerede blev afsendt 10 min efter jeg havde godkendt ordren er jo kun et ekstra plus!)

Jeg har været så glad for Forvandlinger i boligen, der endte herhjemme for ikke så længe siden og også mine paumes bøger er værdsat!
Jeg elsker indretningsbøger, de er fulde af inspiration. Indimellem næsten for meget. Min hjerne kværner konstant løs med indretningstanker.

I morgen skal vi flytte alle vores møbler fra det 14 kvm store opbevaringsrum og ind i huset. Jeg glæder mig til at gense alle mine ting - selvom det bare er ting, så har jeg savnet dem.. lidt.. :o)
Bliver dejligt når det hårde arbejde er overstået og jeg kan begynde at føre nogle af alle mine tanker ud i livet

Rigtig god weekend til Jer alle derude!

torsdag den 22. november 2012

Dit og dat

Fra Sigurd var helt lille har han altid siddet med sine fingre krydset i tide og utide - men det er først nu lykkedes mig at nå at tage et billede af det // En hurtig tur i Søstrene Grene blev til en god posefuld lækkerier // Lego rod leg // Søskendekærlighed // Et par fine postkort, regner med at ihvertfald tigeren skal i glas og ramme // En kærlig tanke og lidt hjemmebag til én der må kæmpe lidt ekstra for tiden // Bøger i massevis, mange af dem fra min mors eller min barndom, er at finde i kælderen hos mine forældre. Vi nyder godt at dem mens vi bor her, specielt Spørge Jørgen er et hit for tiden // En fin lille robot til en kalendergave

onsdag den 21. november 2012

Pakkekalender

I mandags fik jeg endelig styr på Williams kalendergaver.

Jeg samler egentlig lidt til bunke i løbet af året, når jeg falder over et godt tilbud eller lignende.
Alle bøger er f.eks. købt til nedsat pris - glæder mig til alle de nye (og gamle) historier vi skal (gen)læse i løbet af december. Er så glad for at William synes det er lige så hyggeligt som mig at læse bøger :o)

Selvom William efterhånden er 4 1/2 har vi endnu ikke tradition for fredagsslik eller lignende (vi spiser hellere et lækkert stykke kage, dessert eller lignende :o)). Men i kalenderpakkerne sneg der sig alligevel et par stykker slik ind, mon ikke det nok skal bringe glæde..?

Jeg kunne nok sagtens have fundet noget mere julet papir, men jeg synes bare det grafiske er så fint, og så satser jeg på at pynte træet med lidt mere julet pynt også. Tror nu ikke vi kommer til at mangle julestemning, hvis jeg kender mig selv ret :o)

Glæder mig til at overraske ham d. 1. december med et fint træ pyntet med gaver - og til at vise Jer kalenderen i sin endelige form.. :o)
God aften

Kaffe - et sponsoreret indlæg

Forleden kom posten forbi med en pakke der kom meget belejligt :o)

Jeg har været heldig at få tilbudt at teste den nye Senseo kaffemaskine og hvor heldigt at det lige sker nu, hvor vi er i gang med at renovere hus, trænger til kaffe på sædvanlig vis, men ikke kan komme til vores sædvanlige maskine fordi den er pakket langt væk..

Som tidligere nævnt, nyder vi nemlig gerne en kop kaffe eller 3, i løbet af en dag, i vores familie, men med årene er vi faktisk også blevet lidt mere kritiske overfor hvilken kaffe vi mæsker os med :o)

Med i pakken var 2 slags kaffe og en pakke med cappuccinopuder, så der var lidt forskelligt at forsøge sig med.
Den første kaffe vi smagte var for bitter til vores smag, den anden var bedre - og cappuccino'en var virkelig god og cremet. Smart at det med denne maskine kan lade sig gøre at lave andre lækre sager end blot kaffe.

Midt i vores byggerod står den fine maskine nu og passer slet ikke ind :o)
Super hurtig at bruge hvis man lige får  brug for lyst til en kop kaffe midt i arbejdet. Smart at man kan nøjes med at lave en enkelt kop i stedet for at skulle brygge en omgang hvor halvdelen står og bliver lunken i termokanden

En ulempe er dog at der er et forholdsvis begrænset udvalg af kaffe (i forhold til hvad man kan få af bønner osv), så jeg tror aldrig at vores Moccamaster bliver smidt helt på porten... Den er også god at have når vi får mange gæster..
Men Senseo'en bliver en værdig konkurrent når jeg f.eks. er alene hjemme, får lyst til en kop decaf eller en gang varm kakao med drengene :o)

Har du en kaffemaskine du kan anbefale?

tirsdag den 20. november 2012

Byttehandel

Jeg har været ret heldig hvis jeg selv skal sige det :o)

Jeg blev helt forelsket da jeg så Maries fine tinsoldater og da hun foreslog en byttehandel sagde jeg straks ja!

I fredags blev der sendt en hund af sted til Marie og forleden kom de to fine soldater med posten, og sørme om ikke Marie derudover havde sendt en fin hæklet stjerne med. Tusind tak Marie!
Jeg blev så glad, håber hunden har bragt ligeså meget lykke i sit nye hjem!

Nu glæder jeg mig endnu mere til at sætte juletræ på fod og hænge de to fine fyre på træet. Tænker at de skal starte en ny tradition og hænge på træet hvert år som symbol på mine to søde drenge :o)

mandag den 19. november 2012

Arbejd arbejd..

Som traditionen efterhånden foreskriver kommer her en weekend update :o)

Vi har haft travlt - næsten alt vi har lavet i weekenden har haft et snert af arbejde over sig i højere eller mindre grad..
Der bliver knoklet for at gøre huset klar til på lørdag hvor vi flytter alle vores ting - nøj jeg glæder mig.
Anders har lagt gulv i stue og køkken, det ser bare SÅ godt ud.
Jeg har, sammen med Anders' mor, haft gang i penslen.

Er helt glad for at være tilbage på mit stillesiddende arbejde i dag, jeg er fuldstændig radbrækket i kroppen. Er det noget med at det allerede går nedad igen når man har rundet de 25?

Sigurd er blevet helt pjattet med at male, det har der også været tid til, for han synes vores morgener skal starte før kl. 6 for tiden..!

Mad skal der jo som bekendt til når der skal knokles. Vi har ikke ligefrem manglet noget. Mexikansk den ene dag, hjemmelavet pizza den anden

Og de pebernødder jeg fik bagt sidste weekend forsvandt hurtigt, så endnu en omgang måtte på pladen

Fredag lavede jeg en sund(ere) udgave af æblecrumble med rugflager, den blev serveret med skyr. Min mor havde haft en vild dag på kontoret med bombetrussel, blå blink og virvar, så jeg synes hun fortjente lidt lækkert til dessert
Og i går kom brormand forbi til aftensmad, det skulle da fejres med afprøvelse af en nymodens fortolkning af gammeldags æblekage - mums siger jeg bare :o)

Rigtig god uge til Jer alle derude!

torsdag den 15. november 2012

Nem hverdagsret - Kylling i karry...

Jeg elsker at lave mad, men til hverdag skal det som regel gå stærkt
Jeg tænker at det ikke kun er herhjemme det er sådan, så jeg vil gerne dele en nem opskrift med Jer der er rimelig simpel at lave og som ikke tager meget mere end 25-30 min at tilberede alt i alt

Til 4 personer

Du skal bruge:
4 kyllingebrystfileter
4 porrer
2 dl øko bouillon (kylling el. grøntsags)
1 ds light kokosmælk
2 spsk karry
1 tsk rapskimolie (olivenolie kan også bruges)
1 løg
1 spsk hvidvinseddike
Havsalt
Peber

Ris
Sådan gør du:
Kom olie og karry i en gryde og vend det over varmen
Kom finthakket løg, eddike og strimlet kylling i gryden og vend det godt sammen
Steg kyllingen igennem
Kom skivede porrer og bouillon ved og lad det simre ca. 5 min
Kom kokosmælk i gryden og lad det igen simre, denne gang i 10 min.
Smag til med karry, salt og peber
Hvis sovsen er meget tynd kan du evt. drysse en/to spsk mel (hvede, grahams, fuldkorns eller hvad du har) over retten og røre det godt rundt i gryden mens det simrer videre

Servér med ris

For at gøre det hele lidt sjovere serverer jeg indimellem retten sammen med små skåle med rosiner, bananskiver og kokos - sådan lidt ristaffel agtigt. Det er et hit hos drengene

Velbekomme :o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...