søndag den 30. juni 2013

Star Wars fødselsdag til den store Jedimedalje

Dagen derpå, efter en ret så vellykket Star Wars fødselsdagsfest.

William hyggede sig hele dagen, havde glædet sig HELT VILDT og jeg er helt sikker på at dagen levede op til hans forventninger, han sagde mange gange i går at det bare var den allerbedste fødselsdagsfest i hele verden! (Det bliver måske lidt svært at leve op til næste år, men den tid den sorg :o)) 

Det var Anders' forældre, søskende og mormor der var inviteret.
Vi har valgt at dele det lidt op så der ikke er alt for mange mennesker William skal forholde sig til ad gangen. Det gør det lidt lettere at nå at hygge sig med alle gæsterne.

Jeg har vist billeder af forberedelserne før, her og her, der har været en del at holde styr på.
Det meste af fredagen brugte jeg i køkkenet på at forberede maden. Lørdag formiddag indtil gæsterne ankom, blev også brugt derude, men så var al maden også klar til dagens festivitas og skulle mere eller mindre bare serveres.
Gårsdagens menu bød blandt andet på Yoda Soda, Han burgers, Jedi Juice, planeter, lyssværd af forskellige dimensioner, raketter, stjernespyd, Darth Vader kage og meget andet.

Jeg bilder mig selv ind at jeg ville have haft lettere ved at planlægge en tøsefødselsdag, det falder mig ikke helt så naturligt at tænke i drenge-seje baner, men ud fra Williams lysende øjne at bedømme, har jeg vist ramt meget godt.

Drengene fik en pose med sæbebobler, en lille slikpose, en kappe og et lyssværd lavet af rørisolering, stof, gavebånd og gaffatape.
Derefter skulle de igennem forhindringsbanen i haven der bestod af dåse-skud, ring-kast, balancebane, lyssværdsfægtning og kast-bolde-i hullerne, som William havde været med til at male for nogle uger siden.
Banen var en kæmpe succes og blev gennemført en del gange.
Derefter var det selvfølgelig på sin plads at blive slået til ægte Jedi ridder og få en medalje om halsen.

I dag skal vi nyde resterne fra i går og slappe af. På tirsdag (når William fylder 5 år) tager vi endnu en omgang fødselsdag i børnehaven og så er det ellers i gang med at forberede til på lørdag, hvor min familie kommer for at fejre den store, stolte dreng :o)

fredag den 28. juni 2013

Dit, dat & 1 reminder

Såmænd bare lidt hverdagsglimt herfra :o)

Alfons Åberg William style // Glas der kalder på drinks // Tape // Hyggemus // Æble/Rabarber crumble // Loppefund // Armhulehygge // Nye kaffelækkerier med et strejf af chokolade, vanille og karamel // <3 // Aftensmad // Madpakkehygge // William valgte selv strømper da vi shoppede sidst..

Nu vil jeg ønske Jer alle en rigtig skøn weekend og fortsætte mine fødselsdagsforberedelser
Og også lige minde om, at det er i aften jeg trækker en vinder her

onsdag den 26. juni 2013

Forberedelser #2

Der er en her i huset der meget snart bliver 5 år! Vi tæller ned hver dag og har gjort det længe efterhånden :o)
På lørdag skal 1. fødselsdagsfest skydes i gang. Williams "bonus-fætter" kommer på visit fra Sjælland og han glæææææder sig.

Jeg har efterhånden været i gang med forberedelserne noget tid, du kan se de første af dem her, men nu hvor det er ved at nærme sig, har jeg sat spurten ind..

Temaet for dagen er Star Wars, valgt af fødselsdagsbarnet, da han er helt pjattet med Lego Star Wars. Og egentlig også helt oplagt da vi åbenbart har navngivet vores børn efter S(igurd)tar W(illiam)ars...

Planen er at drengene (William, Sigurd og fætter Niko) skal gennemføre en Jedi træningsbane og forsøge at bestå og blive erklæret ægte Jedi'er.

Jeg har forberedt en "kamppakke" til hver af dem med lyssværd, kappe, sæbebobler (som jo faktisk er et meget farligt og dødsens vigtigt forsvarsredskab) og energi (aka slikpose med Star Wars kind-a slik)

I haven bliver der sat en masse forhindringer op, som de skal prøve kræfter med. Når de har gennemført hænger medaljerne klar til dem...
Kryds lige fingre for at det holder tørvejr på lørdag, så er I søde :o)

Bordpynten er tyvstjålet på børneværelset, det er jo oplagt at bruge noget af al Williams Star Wars lego...

Menuen er også sat efter stjernekrigens normer, men den må I vente med at få præsenteret :o) Det eneste der indtil videre er afsløret derfra, er en af kagerne, som jeg lavede generalprøve på forleden

Det er lige før jeg glæder mig lige så meget som William til på lørdag, jeg er så spændt på at præsentere drengene for det hele :o)

tirsdag den 25. juni 2013

Smagen af sommer - jordbærkage af den lækreste slags

Forleden skulle jeg forkæle min mand og en af hans kollegaer med en lækker kage.
Jeg ville gerne bage noget friskt og sommerligt og jeg kom pludselig i tanke om jordbærkage.

Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med at bage en "klassisk" jordbærkage/tærte som dem man kan købe hos bageren, det plejer at være min svigermor der er leveringsdygtig på den front.

Jeg prøvede mig frem og endte med en bund der minder meget om en mazarin, et godt lag mørk chokolade, en luftig vanillecreme og lækre danske økojordbær på toppen og den blev godkendt efter første bid!

Nøj den er lækker og jeg må indrømme at jeg allerede har haft lavet den igen :o)

Opskriften er til et lille tærtefad. Den kan sikkert sagtens fordobles osv. men jeg synes den er bedst frisklavet (eller dagen efter) og vi er oftest ikke så mange til at spise kage, så jeg forsøgte at ramme en størrelse der er tilpas i forhold til os. Synes tit vi har en del kage til overs der enten ikke bliver spist eller som man føler sig "tvunget" til at spise fordi det er synd at skulle smide det ud, og det er jo lidt et skråplan :o)

Denne kage er også god hvis man gerne vil være lidt på forkant og lave den i forvejen, da den helst skal have tid til at køle af osv.

Her kommer opskriften på verdens bedste sommer-jordbær-kage-tærte (ihvertfald ifølge min familie :o))

Du skal bruge:
150 gr. smør
150 gr. sukker
150 gr. marcipan
2 æg
40 gr hvedemel

50 gr. god, mørk chokolade (jeg bruger 70%)
1 spsk fløde

3/4 dl fløde
2 generøse spsk creme fraiche (9%)
1 tsk vanillepulver

Jordbær (meget gerne danske øko'er)

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker sammen til det bliver luftigt. Riv marcipanen og rør det hele godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør efter hvert af dem, men ikke længe, dejen skal kun lige samle sig. Til sidst røres melet ud i massen og fordeles i tærteformen, der er smurt godt med smør inden.

Sæt kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Tjek med en kødnål - kommer den op uden dej på er kagen færdig. Pas på med at bag den for meget, da den så bliver tør

Lad kagen afkøle kort på køkkenbordet og sæt den så i køleskabet og lad den blive helt kold.

Derefter smeltes 50 gr. chokolade og 1 spsk fløde over vandbad og fordeles udover kagen.
Sæt kagen i fryseren i 5 minutter for lige at chokke chokoladen

Lav vanillecremen ved at piske fløden og derefter røre creme fraiche og vanillepulver i.
Fordel vanillecremen på kagen og derefter jordbær, evt. skåret i halve

Nyd - forhåbentlig i en solstråle - med en kop kaffe eller måske et glas rosé :o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...