torsdag den 28. februar 2013

Forårstegn

Solskin i min stue
Forfriskende pastelfarver på køkkenbordet
Smagen af sommer i form af æble/rabarber crumble med et stænk af appelsin
Et af mine patchwork projekter er færdigt og giver farve i sofaen
Måske det er på tide at gemme vinter-mumi koppen væk for denne gang?
Jeg ved ikke helt om jeg tør tro på det, selvom kalenderen skriver forår fra i morgen.

Jeg VÆLGER at tro på det, om ikke andet er der efterhånden forår indenfor :o)

onsdag den 27. februar 2013

Lyn GIVE AWAY

Jeg har to biografbilletter til "Beautiful Creatures" som jeg gerne vil forære væk

De gælder til alle Nordisk Film biografer landet over i perioden 25.02-21.03 2013

Skriv en kommentar herunder hvis du vil prøve lykken - jeg trækker en vinder fredag aften d. 1. marts kl. ca. 19.30

Alle kan være med - husk blot at skriv din mailadresse hvis du ikke har en blog, så jeg kan få fat på dig hvis du er den heldige vinder :o)

Rigtig god dag

tirsdag den 26. februar 2013

Opskrift på grove hotdogbrød

Som jeg skrev her blev drengene forleden forkælet med hjemmelavede hotdogs.
Hjemmelavet junk er et hit herhjemme. Drengene spiser med velbehag og min samvittighed kan meget bedre være med til det når det meste af det der er på bordet er noget jeg selv har frembragt og dermed kender indholdet af.

Jeg forsøgte mig med en grov(ere) version af hotdogbrød, jeg tog udgangspunkt i min pizzadej og justerede hist og pist
De blev ganske gode så her kommer opskriften hvis andre kunne have lyst til at gøre et forsøg også

Til 10 stk:
Du skal bruge:
50 gr. gær
3 dl håndvarmt vand
1/2 dl olivenolie
1 drys salt
1 klat flydende honning (ca. 1-2 spsk)
1 æg
80 gr. rugmel
75 gr. fuldkornsdurummel
90 gr. fuldkornshvedemel
340 gr. hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling
Evt. Sesamfrø

Opløs gæren i vandet og tilsæt de andre ingredienser men hold igen med hvedemelet. Det kan variere præcis hvor meget mel der skal i.
Ælt godt sammen (jeg bruger røremaskine) til dejen er glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve 1 time, tildækket og lunt
Del dejen i 10 stykker og form lange, tynde brød.
Stil dem til efterhævning, tildækket og lunt ca. 1 time.
Pensl med æg og drys med sesamfrø og bag i ovnen på 210 grader varmluft i ca. 10-12 min, til de er gyldne og lyder hule når du banker under bunden

Servér med f.eks. pølser, ketchup, sennep, løg, agurkesalat, ristede løg, remoulade og måske en enkelt øl? :o)

Velbekomme :o)

mandag den 25. februar 2013

(Selv)forkælelse!

En weekend der helt bestemt har stået i (selv)forkælelsens tegn er slut..

Fredag aften brugte jeg på sofaen alene, mens Anders havde vagt og drengene sov sødt. Jeg gik all in på hygge. Jeg fik syet et godt stykke mere på mit patchwork-projekt (og nå ja spist lidt slik)

Lørdag var drengene og jeg på øko-kup-udflugt. Når der er 30% at spare så skal der handles (extra) stort ind! Vi faldt, på vejen, over en Flunkerne-bog på tilbud og det skal jo ikke lægges drengen til last at jeg ikke kan fordrage at kigge i dem, så den måtte med hjem. William har stor-nydt at kigge i den flere timer i løbet af weekenden, så den har været pengene værd :o)

I går var vi ude at lege i haven, gosh det var koldt. I dag ligger der sne - nøj hvor jeg hepper på forår! (Men lige meget hjælper det åbenbart)

Jeg har fået lys i mit yndlings-krea-sy-putte-læse-hygge hjørne. Men ikke et hvilket som helst lys.. Et ønske er blevet opfyldt efter mange år..
Selvom jeg nyder at vi går mod lysere tider er det stadig ret svært at se noget uden lys efter kl. 17.30.

Ugen blev afsluttet med manér, først med hjemmelavede hotdogs og derefter med abemad og hjemmelavet is (igen tsk tsk)

Nu burde vi være klar på en ny, frisk uge :o)

fredag den 22. februar 2013

Alting har sine fordele..

"Der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget!"

Jeg forsøger at se det fra den positive side, at jeg de sidste uger har skullet arbejde rigtig meget om aftenen.
Det har jo haft den fordel at jeg om dagen kunne bruge tid på at bage rugbrød, chocolate chip cookies, forberede aftensmad og lave en sund (med skyr) og en knap så sund (med flødeskum) æble-dessert, jeg kunne overraske drengene med.

De har nydt det og jeg har nydt at der kunne blive plads til lidt hygge i hverdagen og rolige morgener, selvom det også har mindet ret meget om den sang jeg kan huske vi sang i børnehaven for mange år siden; "Når far kommer hjem så er mor lige gået, og når mor kommer hjem så sover min far.."

Nu vil jeg gøre klar til sidste arbejdsdag inden weekenden, begynde at tælle ned og

ønske dig en rigtig god en af slagsen!

mandag den 18. februar 2013

Hej spontanitet - længe siden..!

Hele lørdagen gik jeg rundt og havde søndagsfornemmelser, så det har været lidt som at have en extra dag denne weekend :o)

Tror det var fordi jeg havde indstillet mig på at jeg skulle være alene med drengene fredag eftermiddag og aften, spise nem aftensmad osv. osv. fordi Anders havde vagt til 19.30-tiden
... Men pludselig fik han fri allerede 14.30 (det er aldrig sket før og kommer nok ikke til at ske igen..)
William blev inviteret til at sove hos mormor og morfar og så greb jeg straks muligheden for at vi endelig kunne få fejret 10 år, afslutningen på badeværelsesprojektet og hvad jeg ellers kunne komme i tanke om af gode "undskyldninger" for at stable candlelight dinner for 2 på benene :o)
Jeg skyndte mig til slagteren efter arbejde og fik fat på et par Hereford bøffer og så kørte det ellers derfra. Selvfølgelig var Anders med på ideen med det samme. Det var rigtig hyggeligt.

Kan ikke huske hvornår jeg sidst har lavet en bland-selv slikpose, men det blev værdsat. (Og der var masser tilovers til de efterfølgende dage :o)) 

Ellers har weekenden budt på hyggestunder med leg og madlavning, opvask og oprydning og et par af de andre, mindre projekter på listen er blevet streget. Føles dejligt

Nu glæder jeg mig til at se hvad den nye uge har at byde på...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...